Életrajz

 

1987 április 28-án látta meg a napvilágot Nagybecskereken, az egykori Jugoszláviában. Már egészen kicsi korában meghatározó volt a zene iránti vonzalom, hiszen az édesapja is zenész volt, így nem is volt nehéz a dolga, mondhatni csak átvette tőle a harmonikát, mert ezzel a hangszerrel indult a karrierje. Az álma az volt, hogy énekes legyen és szintetizátoron játszon, amit sikerült is megvalósítania. Azóta is a zene az élete.

Általános iskolai tanulmányait falujában, Muzslyán végezte, a első osztálytól szülei óhajára harmonika órákat vett. Nem szívesen járt az órákra, mert a vágya mindig is a szintetizátor volt, így két év után ott is hagyta. Szülei ezek után megajándékozták az első szintetizátorral és így indult el az énekes és zenész karrierje. Alsó tagozatos volt, amikor elkezdett egyedül zenélni és énekelni. Kisebb rendezvényeken lépett fel. Az első fellépése harmadikos korában történt meg, szép élményben volt akkor része és nagy tapssal fogadta a közönség. 1997-ben megalakította az első gyermekzenekarát, Orion néven. Egy pár évig együttműködtek, de mire felsőtagozatos lett megalakult egy újabb zenekara, a Metró nevű. Akkor már komolyabban kezdték a zenélést, több stílust is játszottak és már nagyobb fellépéseket is vállaltak.

2002-ben az általános iskola elvégzése után a nagybecskereki Egészségügyi Szakközépiskolába íratkozott, az általános szakra. Ezt követően a zenekara feloszlott, de ezáltal új kapuk nyíltak a zenevilág felé. Mint fiatal énekes és zenész, rengeteg meghívást kapott és nagy ismerettségre tett szert a fiatalok körében. Állandóan gyarapította a zeneszámok sorát, volt minden zsánerű dal a tarsolyában. Nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy minél színesebb legyen a kínálata, amikor a korosztálya a felnőttkorát ünnepelte, szinte mindenki őt hívta, hogy muzsikáljon, és abban az időszakban tényleg sok ember hallotta a produkcióját. Persze továbbra is bővíti a repertoárt, a régi dalokat is feleleveníti, az újakat hozzátanulja, mert állandóan haladni kell a "korral", és az újításokat is bevetni, amire igény van. Ez által lassan kialakult a saját stílusa az ún. mulatós-pop. Az egyéni fellépések mellett együttesével is fellép, mely 2009-ben alakult meg Kovács Norby Band néven.

Évek során több albumot is megjelenített. Eddig három hivatalos lemeze jelent meg, mégpedig 2006-ban, 2012-ben majd 2013-ban, és mondhatni eléggé sikeresek voltak. Egy-egy bulin sűrűn felcsendülnek a saját szerzeményei is. A saját dalok közül egy húsz szerzemény van, amelyeket szeretnek az emberek. A hivatalos lemezek mellett, több lemez gyűjteménye is megjelent az évek során.

Tévéállomásoktól is kapott meghívást. Fellépett a Nóta TV-ben, a Muzsika TV-ben, ahol már többször szerepelt, a Budapest Európa TV-ben is járt, de ugyancsak felléphetett a Vajdasági RTV2-ben, a Szabadkai K23 TV-ben, a Nagybecskereki KTV-ben, valamint a Nagybecskereki Santos RTV-ben. Mint ide haza úgy külföldön is, több rádióműsor interjúvendége volt, és több újságcikk jelent meg róla. Kiemelendő dolog, hogy összesen az elmúlt években több mint ezerszer játszott a rajongók előtt, ami - szerénység ide, vagy oda - nem kis teljesítmény...

Az élete legnagyobb részét a zene tölti ki, nagyon sok munkája van benne, fáradozása hogy a legjobbat nyújtsa mindenkinek, ezért is az a mottója, hogy:

„A zene lelkem lélegzetvétele, s egyszersmind imádságom és munkám.”