Életrajz

 

1987 április 28-án látta meg a napvilágot Nagybecskereken, az egykori Jugoszláviában. Már egészen kicsi korában meghatározó volt a zene iránti vonzalom, hiszen az édesapja is zenész volt, így nem is volt nehéz a dolga, mondhatni csak átvette tőle a harmonikát, mert ezzel a hangszerrel indult a karrierje. Az álma az volt, hogy énekes legyen és szintetizátoron játszon, amit sikerült is megvalósítania. Azóta is a zene az élete.

Általános iskolai tanulmányait falujában, Muzslyán végezte, az első osztálytól szülei óhajára harmonika órákat vett. Nem szívesen járt az órákra, mert a vágya mindig is a szintetizátor volt, így két év után ott is hagyta. Szülei ezek után megajándékozták az első szintetizátorral és így indult el az énekes és zenész karrierje. Alsó tagozatos volt, amikor elkezdett egyedül zenélni és énekelni. Kisebb rendezvényeken lépett fel. Az első fellépése harmadikos korában történt meg, szép élményben volt akkor része és nagy tapssal fogadta a közönség. 1997-ben megalakította az első gyermekzenekarát, Orion néven. Egy pár évig együttműködtek, de mire felsőtagozatos lett megalakult egy újabb zenekara, a Metró nevű. Akkor már komolyabban kezdték a zenélést, több stílust is játszottak és már nagyobb fellépéseket is vállaltak.

2002-ben az általános iskola elvégzése után a nagybecskereki Egészségügyi Szakközépiskolába íratkozott, az általános szakra. Ezt követően a zenekara feloszlott, de ezáltal új kapuk nyíltak a zenevilág felé. Mint fiatal énekes és zenész, rengeteg meghívást kapott és nagy ismerettségre tett szert a fiatalok körében. Állandóan gyarapította a zeneszámok sorát, volt minden zsánerű dal a tarsolyában. Nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy minél színesebb legyen a kínálata, amikor a korosztálya a felnőttkorát ünnepelte, szinte mindenki őt hívta, hogy muzsikáljon, és abban az időszakban sok ember hallotta a produkcióját. Ez által lassan kialakult a saját stílusa az ún. mulatós-popzene. Az egyéni fellépések mellett együttesével is fellép, mely 2009-ben alakult meg Kovács Norby Band néven.

Évek során több albumot is megjelenített. Eddig négy hivatalos lemeze jelent meg, mégpedig 2006-ban, 2012-ben majd 2013-ban és 2018-ban is. A hivatalos lemezek mellett, több lemez gyűjteménye is megjelent az évek során.

Tévéállomásoktól is kapott meghívást. Fellépett a Sláger TV-ben, a Zenebutik TV-ben, a Muzsika TV-ben, a Nóta TV-ben, a Budapest Európa TV-ben is járt, de ugyancsak felléphetett a Prva TV-ben, a Vajdasági RTV 2-ben, valamint a Szabadkai K23 TV-ben. Mint ide haza úgy külföldön is, több rádióműsor és televízió interjúvendége volt, és több újságcikk jelent meg róla. Kiemelendő dolog, hogy összesen az elmúlt években több mint ezerszer játszott a rajongók előtt. Az élete legnagyobb részét a zene tölti ki, ezért is az a mottója, hogy:

„A zene lelkem lélegzetvétele, s egyszersmind imádságom és munkám.”